- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut
God paj med gula kantareller eller bruna höstkantareller
Instruktioner
- Degen:
Arbeta ihop pajdegen i matberedare eller för hand.
Låt vila kallt minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Tryck ut degen i en pajform.
Nagga pajskalet och förgrädda i mitten av ugnen i10 minuter.
- Fyllning:
Blanda samman ägg, mjölk och grädde.
Tillsätt chilisås och timjan.
Rensa och dela svampen (om den är stor)
Skala och skiva rödlöken.
Stek svampen tills all vätska försvunnit, lägg sedan i smör och den skivade rödlöken. Salta och peppra.
Lägg den stekta rödlöken och kantarellerna i pajen.
Häll äggstanningen över pajen.
Lägg på körsbärstomaterna/eller skivade tomater
Strö över den rivna Västerbottenosten.
Grädda mitt i ugnen 30-40 min tills äggstanningen stelnat och pajen fått gyllenbrun färg.
Publicerat den
15 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar