Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kantarellpaj med chilisås och västerbottenost.

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

God paj med gula kantareller eller bruna höstkantareller

Ingredienser

Instruktioner

  1. Degen: Arbeta ihop pajdegen i matberedare eller för hand. Låt vila kallt minst 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Tryck ut degen i en pajform. Nagga pajskalet och förgrädda i mitten av ugnen i10 minuter.
  2. Fyllning: Blanda samman ägg, mjölk och grädde. Tillsätt chilisås och timjan. Rensa och dela svampen (om den är stor) Skala och skiva rödlöken. Stek svampen tills all vätska försvunnit, lägg sedan i smör och den skivade rödlöken. Salta och peppra. Lägg den stekta rödlöken och kantarellerna i pajen. Häll äggstanningen över pajen. Lägg på körsbärstomaterna/eller skivade tomater Strö över den rivna Västerbottenosten. Grädda mitt i ugnen 30-40 min tills äggstanningen stelnat och pajen fått gyllenbrun färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.