En kraftfull och krämig soppa med en läcker klick!
Instruktioner
- Ansa och skär kantarellerna i stora bitar. Smält smöret i en tjockbottnad gryta och stek svampen tills den får färg. Skölj och strimla purjolöken, lägg den i grytan och låt steka med 5 minuter på svag värme. Pudra över mjölet och späd med svampbuljong och mjölk. Låt koka i 10 minuter. Rör om då och då. Tillsätt grädden. Smaka av med sherry, salt och peppar.
- Prästostkräm:
Värm créme fraichen i en kastrull. Ta bort den från plattan när den börjar koka. Tillsätt osten och rör om så den smälter. Låt krämen svalna någon innan den serveras till soppan.
- Stek kantarellerna i lite smör och strö dem över soppan. Dekorera med persilja.
Publicerat den
25 oktober 2016
Liknande recept
Skriv kommentar