Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kantarellsoppa med ostkräm

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En kraftfull och krämig soppa med en läcker klick!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och skär kantarellerna i stora bitar. Smält smöret i en tjockbottnad gryta och stek svampen tills den får färg. Skölj och strimla purjolöken, lägg den i grytan och låt steka med 5 minuter på svag värme. Pudra över mjölet och späd med svampbuljong och mjölk. Låt koka i 10 minuter. Rör om då och då. Tillsätt grädden. Smaka av med sherry, salt och peppar.
  2. Prästostkräm: Värm créme fraichen i en kastrull. Ta bort den från plattan när den börjar koka. Tillsätt osten och rör om så den smälter. Låt krämen svalna någon innan den serveras till soppan.
  3. Stek kantarellerna i lite smör och strö dem över soppan. Dekorera med persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.