Denna läckra wokrätt är smaksatt på traditionsenligt kinesiskt vis, men med hjälp av små medel kan den lätt anpassas till de flesta kök.
Instruktioner
- Putsa köttet. Strimla köttet fint. Lägg strimlorna i en dubbel plastpåse och ställ den i en djup skål. Blanda de olika woksåserna med pressad citron, finhackade vitlöksklyftor, fint strimlad ingefära och sesamolja i en skål och häll marinaden över köttbitarna. Knyt samman påsen, köttbitarna ska blandas med marinaden. Ställ kallt minst 1 timma eller helst över natten.
- Kärna ur och strimla paprikorna. Dela sparrisen i bitar. Dela ev minimajsen i bitar.
- Ta upp köttet ur marinaden. Spara marinaden. Hetta upp 2 tsk olja i en wok eller en stor stekpanna med höga kanter. Fräs köttet tills det är brynt runt om. Rör om hela tiden.
- Tillsätt minimajs, paprika och sparris. Fräs ytterligare 3-5 minuter eller tills grönsakerna är lagom krispiga. Rör om hela tiden.
- Tillsätt soja och den sparade marinaden, låt koka upp. Servera med ris som är överstrött med sesamfrön.
Publicerat den
20 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar