Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Denna läckra wokrätt är smaksatt på traditionsenligt kinesiskt vis, men med hjälp av små medel kan den lätt anpassas till de flesta kök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa köttet. Strimla köttet fint. Lägg strimlorna i en dubbel plastpåse och ställ den i en djup skål. Blanda de olika woksåserna med pressad citron, finhackade vitlöksklyftor, fint strimlad ingefära och sesamolja i en skål och häll marinaden över köttbitarna. Knyt samman påsen, köttbitarna ska blandas med marinaden. Ställ kallt minst 1 timma eller helst över natten.
  2. Kärna ur och strimla paprikorna. Dela sparrisen i bitar. Dela ev minimajsen i bitar.
  3. Ta upp köttet ur marinaden. Spara marinaden. Hetta upp 2 tsk olja i en wok eller en stor stekpanna med höga kanter. Fräs köttet tills det är brynt runt om. Rör om hela tiden.
  4. Tillsätt minimajs, paprika och sparris. Fräs ytterligare 3-5 minuter eller tills grönsakerna är lagom krispiga. Rör om hela tiden.
  5. Tillsätt soja och den sparade marinaden, låt koka upp. Servera med ris som är överstrött med sesamfrön.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.