Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karamelliserat sidfläsk - szechuan

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Har man varit i Kina, så älskar man oftast maten - oavsett om den är söt, syrlig och stark från de södra delarna eller mildare och mustig från de norra delarna. Det här är min version av en kantonesisk rätt - karamelliserat sidfläsk i en söt-stark sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Följ anvisningarna på förpackningen för att koka riset. När riset står på spisen, gör följande moment:
  2. Finhacka chilin och ingefäran, lägg åt sidan
  3. Finhacka vitlöken (alt använd vitlökspress.), lägg åt sidan
  4. Krossa szechuanpepparen och stjärnanisen i en mortel, lägg åt sidan. Grovtärna sidfläsket och blanda med den krossade Szechuanpepparn, stjärnanisen och de torkade chiliflingorna. Lägg åt sidan.
  5. Bryn fläsktärningarna i omgångar i olja, lägg åt sidan vartefter fläsket blir brynt.
  6. Lägg tillbaks allt det tärnade och brynta fläsket i grytan. Häll vatten, risvinäger och socker i grytan.
  7. Tillsätt den finhackade chilin, vitlöken, ingefäran, kanelstången, den torkade frukten och sojan. Rör om och låt koka på svag värme under lock i cirka 25 minuter tills vätskan har reducerats till en tredjedel.
  8. Smaka av och salta vid behov.
  9. Servera med det kokta jasminriset, garnera med koriandern

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Libben111 10 januari 2013

    Otroligt gott! Tack för smakupplevelsen!

  • vinylmonstret 1 februari 2014

    Hur kan man skriva 1 dl strösocker, jag gick på det utan att tänka och fy fan så illa det smakade. inga andra smaker kom ju fram!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.