Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karamelleriserade äpplen med pistagenötsmüsli och vaniljglass

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Smakens till dessert !!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och dela äpplena i klyftor.
  2. Koka ihop socker och smör till en mörkbrun karamell. Lägg i kanel och äpple­klyftorna. Låt koka tills äppleklyftorna mjuknar.
  3. Hacka russin, nötter och formfranskan grovt.
  4. Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt farinsocker.
  5. Lägg i alla ingredienser och stek i cirka 2 minuter.
  6. Låt svalna på papper.
  7. Vaniljglassen: Snitta upp vaniljstången och skrapa ur fröna.
  8. Koka upp mjölk, vaniljfrö och vaniljstång.
  9. Vispa upp äggula och socker – det ska bli vitt och luftigt. Slå i den kokta vaniljmjölken efter att ha tagit bort vaniljstången.
  10. Vispa i kall grädde. Kör i glassmaskin, eller ställ i frys i minst 4 timmar och rör om ibland.
  11. Om man inte vill eller hinner göra vaniljglassen själv funkar det utmärkt med vanlig glass. Vad man kan göra är att ta fram den, låta den mjukna lite och sedan köra den i matberedare – då blir den som nygjord mjukglass, inte dumt

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.