Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karamelliserad äppelpaj

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Denna lättbakade paj är en fröjd för både liten och stor. Smördegsbottnen är rikligt fylld av äppleklyftor toppade med en härlig karamellrippel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnen. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en smord pajform med smördeg. Se till att degen ligger tätt mot bottnen.
  2. Gör fyllningen. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor. Fördela äppleklyftorna i formen.
  3. Gör garneringen: blanda vispgrädde, råsocker och sirap i en kastrull. Koka blandningen till en kolaliknande konsistens, ca 15 minuter.
  4. Ringla sirapsblandningen över äpplena i formen. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.