Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karamelliserad banan med bananfluff

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Spännande och mycket gott.. Inte så svårt som det ser ut.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala 2 bananer och dela på längden. Lägg med snittytan upp på ett ugnsfat och strö över socker. Karamellisera under grilläget i ugnen tills de är gyllenbruna. Låt svalna i några minuter.
  2. Skala och mosa resten av bananerna med gaffel och blanda med pressad citron och honung.
  3. Vispa crème fraichen och yoghurten tills den blir len och tjocknar något. Vänd ned de mosade bananerna och tillsätt hälften av de krossade amarettikakorna.
  4. Ställ de karamelliserade bananerna i 4 glas och skeda över bananblandningen. Strö över resten av kakkrosset och ringla lite honung

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.