Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemummabullar med rabarberkompott

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Här har vanliga kardemummabullar fått en saftigare smak med rabarberkompott. Njut dem nybakade eller frys in så fort som möjligt och plocka fram när det kommer gäster. Från Allers nr 14, 2009.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret till bullarna i en kastrull och häll i mjölken. Värm till ca 37°. Stöt kardemummakärnorna i mortel, om du använder kärnor. Smula jästen i en bunke och lös den i litet av degspadet. Rör därefter ned resten av spadet och tillsätt salt, socker, kardemumma och nästan allt mjöl. Arbeta degen ordentligt, så att den blir blank och smidig.
  2. Tillsätt ytterligare mjöl, men spara 2 dl till utbakningen. Degen ska släppa bunkens kanter. Strö litet mjöl över ytan och täck bunken med en bakduk. Låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 50 minuter.
  3. Lägg rabarbern till fyllningen i en kastrull och strö över sockret. Koka upp försiktigt och koka tills rabarbern är mjuk och mosig, ca 15 minuter. Ställ åt sidan att svalna. Riv sedan mandelmassan och blanda med den svala kompotten.
  4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda in det sista mjölet. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangel. Bred därefter på smör och sedan rabarberkompott. Rulla ihop degen ganska hårt och skär den sedan i jämnstora skivor. Lägg på bakpappersklädd plåt och lät jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 minuter.
  5. Pensla till sist med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 225° ca 10 minuter. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.