Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemummalängd med dinkelmjöl

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

En kopp kaffe och en kardemummalängd och fikastunden är fulländad. Receptet innehåller mycket kardemumma, men behövs för att smaken ska komma fram ordentligt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ljumma upp mjölken lite och lös upp jästen däri i en stor bunke. Tillsätt äggen. Blanda mjölstorterna, salt, kardemumma, socker och rör ner i degspadet. Tillsätt även smöret och arbeta ihop till en ganska kletig deg.
  2. Knåda degen ordentligt, gärna ca 10 minuter för hand eller i hushållsassistent. Låt den jäsa övertäckt i minst 45 minuter.
  3. Rör undertiden ihop smör, socker och kardemumma till fyllningen. Kavla ut degen ganska tunt till tre avlånga rektanglar på mjölat bakbord.
  4. Bred på fyllningen och rulla ihop rektanglarna till tre rullar. Klyv rullarna på längden med en kniv så att du får sex långa degbitar. Fläta ihop degbitarna tre och tre med snittytan uppåt till två längder.
  5. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg längderna på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i minst 40 minuter. Pensla längderna med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i ungefär 20 minuter.
  6. Strö dem med lite socker blandat med kardemumma så fort de kommer ut ur ugnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.