Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemumsiga rutor

(1 kommentar)  
Skriv ut

Känner du någon som är svag för kardemumma? Fyll en fin burk med rutor och överraska!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker vitt och poröst.
  2. Tillsätt kardemumma och mjöl, rör till en jämn smet.
  3. Klä en långpanna, 26 x 35 cm, med bakpapper. Bred ut smeten i långpannan.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 12 min Ugn 200g
  5. Skär den varma kakan i rutor. Låt svalna
  6. Glasyr Rör ut vattnet droppvis i florsockret till en trögflytande glasyr. Ringla den över kakorna

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lunchdax 6 januari 2011

    Någon smet blev det inte, och torra som fnöske blev kakorna efter ugnen tyvärr trots smöret uppvägt med våg. Först tänkte jag att jag inte gillade dem alls, men smaken kommer liksom efteråt. Glasyren behövs som uppbackning till den annars inte så söta kakan. Just nu får den en 3a, men jag gillar kardemumma så kanske provar jag igen med mer smör och möjligen mer socker.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.