Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karelsk stek( Karjalan paisti )

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En god gryta som sköter sig själv i ugnen...perfekt helgmat

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala lökarna och skär dem i klyftor. Tvätta, skala och skär moroten i bitar . Varva kött, lök, morot och kryddor i en ugnsfast gryta.
  2. Häll så mycket kokande vatten i formen att köttet nätt och jämnt täcks.
  3. Tillred i ugn i 225 grader ca en halv timme utan lock, lägg sedan locket på grytan.
  4. Ställ ugnsvärmen på 150 grader och tillred ytterligare 2–3 timmar,ös med mer väska om det behövs. Köttet är klart när det "trillar" isär.
  5. Servera med kokt potatis.lingonsylt och saltgurka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.