Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karibisk fläskfilégryta med koriander

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här karibiska kötträtten har en unik blandning av olika smaker som gör en enkel gryta till en imponerande måltid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär löken i bitar och tärna potatisen. Lägg lök, ingefära och olja i en mixer eller matberedare och mixa till en slät pasta. Lägg pastan i en stekpanna och fräs på låg värme cirka 5 minuter under omrörning tills blandningen börjar bli gyllene.
  2. Tillsätt potatis och kajennpeppar och fräs 2-3 minuter. Tillsätt tomaterna, buljongtärningen och 2½ dl vatten och koka upp under omrörning. Låt sjuda 10 minuter. Blanda ner limesaften och hälften av koriandern.
  3. Tillsätt fläskköttet och låt sjuda på medelvärme cirka 15 minuter tills fläskköttet är mört och genomstekt.
  4. Ta av stekpannan från värmen, strö över koriander och servera med råris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.