Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karins goda chokladkakor från 1986

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

De här kakorna är så himla goda, ungarna tyckte att de borde heta mammas supergoda chokladkakor. De blir knapriga, men lite småsega i mitten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda rumsvarmt smör och margarin tillsammans med allt utom socker till en deg. Knåda in sockret och rulla 4 rullar, långa som längden på plåten. Låt vila kallt minst 30 min.
  2. OBS! Viktigt att de verkligen är kalla när de gräddas, annars flyter de ut, smakar lika bra, men inte lika fina. Grädda i 175º i 10 minuter, skär sneda kakor och låt dem kallna på plåten. De spricker lite på ytan.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • HUMPILA 4 november 2009

    det står först smör sen margarin,tänkte testa dessa men blev fundersam

  • _muffin_ 20 november 2009

    gjorde dessa kakor.. precis efter receptet.. de smakade bara mjöl, kletigt mjöl.. inte ens min alltätande son gilla dem..

  • miramamman 29 december 2009

    lesen muffin att de inte funkade för dig,:-( jag vet inte vad det kan vara för fel, men kanske de var lite för lite gräddade? aja, ibland blir det ju så, men jag har aldrig råkat ut för att de smakar mjöl.. vi brukar sluka dessa kakor alla i hushållet.

  • miramamman 29 december 2009

    lesen muffin att de inte funkade för dig,:-( jag vet inte vad det kan vara för fel, men kanske de var lite för lite gräddade? aja, ibland blir det ju så, men jag har aldrig råkat ut för att de smakar mjöl.. vi brukar sluka dessa kakor alla i hushållet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.