Saftiga spett med en matig och god sallad med dinkel, kikärter och god dressing.
Instruktioner
- Skär karrén i tärningar ca 2x2 cm. Lägg tärningarna i dubbla plastpåsar, blanda ihop marinaden, slå den i plastpåsen, knyt ihop, vänd runt och låt dra i 1 timme.
- Koka dinkelkornen enligt anvisning på förpackningen. Rosta mandlarna i en medelvarm panna med lite rapsolja och havssalt. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
- Skär päronen i klyftor. Skölj och torka spenaten. Riv grönsalladen i små bitar och kör i en mixer med övriga ingredienser till dressingen. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer pressad citron. Dressingen ska vara syrlig.
- Vänd ner dinkel, päron, spenat och kikärter i dressingen. Torka av köttet, fördela det på väl blötlagda grillspett. Grilla spetten runtom tills de fått fin färg. Servera med salladen.
Publicerat den
27 juli 2013
Liknande recept
Skriv kommentar