Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karréspett med grön dinkelsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftiga spett med en matig och god sallad med dinkel, kikärter och god dressing.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär karrén i tärningar ca 2x2 cm. Lägg tärningarna i dubbla plastpåsar, blanda ihop marinaden, slå den i plastpåsen, knyt ihop, vänd runt och låt dra i 1 timme.
  2. Koka dinkelkornen enligt anvisning på förpackningen. Rosta mandlarna i en medelvarm panna med lite rapsolja och havssalt. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
  3. Skär päronen i klyftor. Skölj och torka spenaten. Riv grönsalladen i små bitar och kör i en mixer med övriga ingredienser till dressingen. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer pressad citron. Dressingen ska vara syrlig.
  4. Vänd ner dinkel, päron, spenat och kikärter i dressingen. Torka av köttet, fördela det på väl blötlagda grillspett. Grilla spetten runtom tills de fått fin färg. Servera med salladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.