Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kassler på rotfruktsbädd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En lättlagad rätt som sköter sig själv i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pepparrotssmöret. Blanda smör, pepparrot, salt och peppar. Forma till en rulle, slå in i plastfolie och lägg i frysen att stelna en stund.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Skär kasslern i skivor. Skala och dela eller klyfta potatisen. Skala palsternackor, rotselleri, morötter och rödlök, skär i bitar.
  4. Lägg allt utom kasslern i en smord ugnsform. Klicka på lite smör, salta. Låt steka i ugnen ca 30 minuter.
  5. Ta ut formen och lägg på kasslern. Toppa med skivat pepparrotssmör. Stek i ugnen ytterligare ca 10 minuter. Strö på persilja vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.