Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kassler på svampstuvning

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En variant på en av våra vanligaste råvaror.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kasslern I 1/2 cm tjocka skivor.
  2. Skiva champinjonerna och fräs dem i smör tills all vätska har ångat bort. Pudra över mjöl, rör om och späd med buljong och grädde. Salta och peppra och sjud såsen ett par minuter.
  3. Häll såsen I botten på en eldfast form och placera kasslerskivorna I rad ovanpå. Smula den rivna osten över köttet och gratinera I 225 graders ugn i 15 minuter.
  4. Om man använder konserverad svamp kan man istället för buljong använda spadet från svampen och buljongtärning eller pulverbuljong.
  5. Serveras med någon form av potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.