Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kasslerpaj med ostsås

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Dagens middag som jag improviserade ihop.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop ingridienserna till pajdegen, tillsätt vatten efter behov och låt stå kallt ett tag. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 10 min, 200°C.
  2. Skär kasslern i småbitar. Ta så mycket du tycker är lagom, jag tog ganska litet. Bryn bitarna i en stekpanna med lite matfett.
  3. Smält lite matfett i en kastrull. Rör ihop ägg, hälften av mjölken och mjöl i en annan skål. Häll det i kastrullen och rör tills det börjar småkoka och tjocknar. Sänk värmen, låt det inte bränna fast. Rör i osten, resten av mjölken och kryddorna.
  4. Häll i kasslern i pajformen och häll såsen över. Strö ev litet riven ost över allt sedan. Ställ in i ugnen, efter ca 20 minuter är det färdigt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.