Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Katalins fyllda ungerska paprikor

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Underbart goda köttfärsfyllda paprikor kokta i härlig basilikasås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken och fräs den i ca 5 l kastrull. Bryn köttfärsen tillsammans med löken och tillsätt alla kryddorna. Smaka av och tillsätt ev. mera av tex paprika el. vitlök efter smak.
  2. Tillsätt riset. Rör om och häll över köttfärsröran i en skål och ställ åt sidan.
  3. Kärna ur paprikorna. Fyll dem med köttfärsröran. Packa dem hårt och nästan ända upp. Lämna ca 1 cm så att riset kan svälla under koktiden och fylla upp paprikorna.
  4. Lägg de fyllda paprikorna i kastrullen och häll över krossade tomater och pastasås med basilikasmak. Tillsätt vattnet och låt småkoka i minst 30 minuter.
  5. Paprikorna skall ha kvar lite spänst. Smaksätt med salt och lite socker efter smak.
  6. Serveras med pastasnäckor(stora), tzatziki och med ett gott ljust bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.