- Serverar: 6 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Underbart goda köttfärsfyllda paprikor kokta i härlig basilikasås.
Instruktioner
- Hacka löken och fräs den i ca 5 l kastrull. Bryn köttfärsen tillsammans med löken och tillsätt alla kryddorna. Smaka av och tillsätt ev. mera av tex paprika el. vitlök efter smak.
- Tillsätt riset. Rör om och häll över köttfärsröran i en skål och ställ åt sidan.
- Kärna ur paprikorna. Fyll dem med köttfärsröran. Packa dem hårt och nästan ända upp. Lämna ca 1 cm så att riset kan svälla under koktiden och fylla upp paprikorna.
- Lägg de fyllda paprikorna i kastrullen och häll över krossade tomater och pastasås med basilikasmak. Tillsätt vattnet och låt småkoka i minst 30 minuter.
- Paprikorna skall ha kvar lite spänst. Smaksätt med salt och lite socker efter smak.
- Serveras med pastasnäckor(stora), tzatziki och med ett gott ljust bröd.
Publicerat den
15 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar