Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ungerska fyllda paprikor på spisen

(6 kommentarer)  
Ungerska fyllda paprikor på spisen Ungerska fyllda paprikor på spisen Ungerska fyllda paprikor på spisen
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Den här soppan har min mamma lärt mig att göra, receptet kommer från en ungersk kvinna som vi bodde granne med när jag var liten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gröp ur alla paprikor. Blanda färsen med 1½ dl ris och kryddorna. Fyll paprikorna. Koka upp vatten blandat med de krossade tomaterna och kryddor, det är en ganska kryddstark soppa. Ta i ketchupen och fyll upp med vatten till hälften på en 10 liters gryta. Ha i buljongtärningarna och när allt har kokat upp, lägger du i paprikorna. När det har kokat i ca 45 minuter, lägg då i resten av riset och koka 15 minuter till. Obs! Det ska bara sjudas. Det går bra och koka riset vid sidan om med tanke på om man vill frysa in soppan.
  2. Serveras i djupa tallrikar med knäckebröd till. Tips: pressa gärna lite vitlök i köttet och några klyftor i buljongen.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • mammamus 13 maj 2008

    suuuuuuuper god soppa

  • mammis 18 maj 2008

    Verkligen god soppa Gooda smaker, vi gillar när det är starkt Jag hade röda paprikor

  • LaJefa 27 maj 2008

    Supergod om man inte gör som jag och syrran i 12-13 års åldern...dvs en halv burk cayenneppar. Själv föredrar jag röd paprika...måste även tillägga att det är mkt saftigare o godare än ugnsstekat paprikor.

  • Sandra-Louise 22 juni 2008

    Nog det bästa jag vet i soppväg

  • king200 29 juni 2008

    goda goda goda goda mmmmmm

  • fiint11 27 maj 2011

    detta verkar väldigt gott.måste bara fråga ska köttfärsen stekas först? =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.