Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kavring

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ett saftigt bröd som jag har gjort sen 80-talet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt de övriga ingredienserna. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter.
  2. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela den i två delar och forma varje del till en längd. Lägg dem i två avlånga smorda formar, rymd ca 1,5 l. Jäs ca 30 minuter.
  3. Sätt dem i ugnen med en plåt över med tyngd ( stekgrytan ). Gräddas ca 1 timme i 175 grader. Stjälp upp bröden och låt dem kallna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.