- Serverar: 2 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Ett saftigt bröd som jag har gjort sen 80-talet.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt de övriga ingredienserna.
Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter.
- Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela den i två delar och forma varje del till en längd. Lägg dem i två avlånga smorda formar, rymd ca 1,5 l. Jäs ca 30 minuter.
- Sätt dem i ugnen med en plåt över med tyngd ( stekgrytan ).
Gräddas ca 1 timme i 175 grader.
Stjälp upp bröden och låt dem kallna på galler under bakduk.
Publicerat den
13 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar