Tycker paj är en underbar maträtt. För tillfället är jag inne i en "pajperiod", bakar paj minst 1 gång i veckan.
Denna kebabpajen görs på tunt strimlad fläskkarré, men visst kan man köpa 1 påse fryst kebabsplit om man hellre vill det.
Instruktioner
- Mät upp mjöl och smör i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt vattnet och kör tills en degboll bildas.
- Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Plasta och låt stå i kylen, ca 30 minuter.
- Nagga pajbottnen med en gaffel och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Skär fläskkarrén i tunna strimlor. Lägg köttet i en bunke med taco kryddmix och vänd runt.
- Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och skiva paprikan. Bryn köttet i en stor stekpanna med smör och lök, ca 5 minuter. Tillsätt vatten och låt puttra i 5 minuter. Vänd ner paprikan de sista 2 minuterna. Fördela fyllningen i pajskalet.
- Vispa samman ägg, majsstärkelse, tacosås och turkisk yoghurt i en skål. Salta och peppra. Häll äggstanningen över fyllningen och grädda pajen i mitten av ugnen, 25-30 min.
- Blanda samman gräddfil, majonnäs och riven vitlök i en skål. Smaka av med socker, salt och peppar. Garnera pajen med strimlad gurka och servera med dressingen.
- Smaklig måltid!
Publicerat den
18 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar