Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kebabpaj med vitlöksdressing

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Tycker paj är en underbar maträtt. För tillfället är jag inne i en "pajperiod", bakar paj minst 1 gång i veckan. Denna kebabpajen görs på tunt strimlad fläskkarré, men visst kan man köpa 1 påse fryst kebabsplit om man hellre vill det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp mjöl och smör i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt vattnet och kör tills en degboll bildas.
  2. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Plasta och låt stå i kylen, ca 30 minuter.
  3. Nagga pajbottnen med en gaffel och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Skär fläskkarrén i tunna strimlor. Lägg köttet i en bunke med taco kryddmix och vänd runt.
  4. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och skiva paprikan. Bryn köttet i en stor stekpanna med smör och lök, ca 5 minuter. Tillsätt vatten och låt puttra i 5 minuter. Vänd ner paprikan de sista 2 minuterna. Fördela fyllningen i pajskalet.
  5. Vispa samman ägg, majsstärkelse, tacosås och turkisk yoghurt i en skål. Salta och peppra. Häll äggstanningen över fyllningen och grädda pajen i mitten av ugnen, 25-30 min.
  6. Blanda samman gräddfil, majonnäs och riven vitlök i en skål. Smaka av med socker, salt och peppar. Garnera pajen med strimlad gurka och servera med dressingen.
  7. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.