Vilka underbara dofter som kommer från köket.
Jag älskar lamm.
Instruktioner
- Gör i ordning kalvfonden enl anvisning på förpackningen.
Skär lammköttet i tärningar ca 3 - 4 cm.
Koka upp buljongen och lägg i köttet. Koka upp igen och sänk sedan värmen och låt puttra under lock i 30 min.
Skala morötterna och potatisen. Skär morötterna i lite mindre bitar än köttet och potatisen i lika stora bitar som köttet. Löken skivas i centimetertjocka skivor. Lägg i morötter, lök och potatis i grytan. Låt grytan puttra i 10 min. Lägg i timjan och låt puttra ytterligare 15 - 20 min.
- Köttet ska vara mört. Såsen skall ha tjocknat något av potatisen. Smaka av med salt och peppar.
Finhacka gräslök och persilja och strö rikligt över grytan innan serveringen.
Publicerat den
7 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar