Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Keltisk lammgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vilka underbara dofter som kommer från köket. Jag älskar lamm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör i ordning kalvfonden enl anvisning på förpackningen. Skär lammköttet i tärningar ca 3 - 4 cm. Koka upp buljongen och lägg i köttet. Koka upp igen och sänk sedan värmen och låt puttra under lock i 30 min. Skala morötterna och potatisen. Skär morötterna i lite mindre bitar än köttet och potatisen i lika stora bitar som köttet. Löken skivas i centimetertjocka skivor. Lägg i morötter, lök och potatis i grytan. Låt grytan puttra i 10 min. Lägg i timjan och låt puttra ytterligare 15 - 20 min.
  2. Köttet ska vara mört. Såsen skall ha tjocknat något av potatisen. Smaka av med salt och peppar. Finhacka gräslök och persilja och strö rikligt över grytan innan serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.