Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kerstins äppel- och vinbärsmums!

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Är mäkta stolt över detta receptet då det varit infört i Allt om Mat (nr 4 1994). Innehar nu också ett fint förkläde som pris. Kom på detta recept då jag hade röda vinbär kvar i frysen och hade gjort saft och gele så det räckte. Hoppas ni oxå gillar det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och kärna ur äpplena. skär dom i klyftor och lägg i ett vackert mönster i en smord ungssäker form. Pressa citronen över äpplena.
  2. Ringla över sirapen och strö över kanel. kardemumma samt den malda mandeln. Hyvla smör över och strö på vinbären. Grädda i mitten av ugnen ca 20-25 minuter. Servera med vaniljglass eller vaniljsås.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Wombat04 9 september 2009

    Hej! Är det du som är Kerstin? Gud vad roligt! Jag har haft det receptet sparat i många år på diverse ställen och även prövat det och det är inte sant så gott det är. Nu måste jag betygsätta också! Vad kul det här var ... Bella (Wombat04)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.