Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kikärtsgryta med cocosmjölk

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 10 timmar 30 minuter
Skriv ut

En aromrik gryta med krämig smak och lite sting i kryddningen.

Ingredienser

Instruktioner

Skölj och blötlägg kikärtorna i 8-9 timmar, koka enligt anvisning på förpackningen. Bryn rödlöken, vitlöken, chili pasten, curry pasten, sambal oelek, koriander, ingefära och gurkmeja i smöroljan under några minuter. Blanda ner mango chutney. Häll över buljongen och kokosmjölken låt koka ihop så att 2/3 delar återstår av vätskan. Blanda i squasch, rostad paprika, wook mix, blomkål, kikärter och grön deli låt små koka på medelstark värme i 4 minuter. Rör sist ner spenaten och rör tills den mjuknat lite. Servera med vitlöksbröd, guaccomole och matlagningsyoughurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.