Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kikärtsgryta med röda linser och potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den färska myntans syrliga och fräscha smak ger det där lilla extra till denna smakrika och lättlagade gryta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela chilin på längden, ta bort kärnhus och kärnor och skär resten i riktigt små bitar. Hacka löken och pressa vitlöken. Fräs allt i olivolja i en gryta. Löken ska bli mjuk och glansig. Tillsätt curry och spiskummin, låt det fräsa med i någon minut.
  2. Skala potatis och morötter, skär dem i jämnstora bitar och tillsätt dem med oregano, röda linser, krossade tomater, vatten och buljongtärning i grytan. Koka tills rotfrukterna är mjuka, 30-40 minuter. Rör om då och då, tänk på att linserna lätt kan brännas vid. Tillsätt väl sköljda kikärter. Smaka av med salt och strö på rikligt med finhackad mynta.
  3. Servering: Stek tunna skivor halloumi i lite olivolja så de får färg. Servera grytan med varm halloumi och crème fraiche.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.