Den färska myntans syrliga och fräscha smak ger det där lilla extra till denna smakrika och lättlagade gryta.
Instruktioner
- Dela chilin på längden, ta bort kärnhus och kärnor och skär resten i riktigt små bitar. Hacka löken och pressa vitlöken. Fräs allt i olivolja i en gryta. Löken ska bli mjuk och glansig. Tillsätt curry och spiskummin, låt det fräsa med i någon minut.
- Skala potatis och morötter, skär dem i jämnstora bitar och tillsätt dem med oregano, röda linser, krossade tomater, vatten och buljongtärning i grytan. Koka tills rotfrukterna är mjuka, 30-40 minuter. Rör om då och då, tänk på att linserna lätt kan brännas vid. Tillsätt väl sköljda kikärter. Smaka av med salt och strö på rikligt med finhackad mynta.
- Servering:
Stek tunna skivor halloumi i lite olivolja så de får färg. Servera grytan med varm halloumi och crème fraiche.
Publicerat den
7 februari 2017
Liknande recept
Skriv kommentar