Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kikärtspuckar med mandel och citron

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Nötigt goda puckar med pigg syra och spänstigt tugg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll av, skölj och låt kikärterna rinna av. Grovmosa kikärter med en gaffel. Blanda ner mandelmjöl, vitlök, spiskummin, mynta, sambal oelek, citronjuice och majsstärkelse. Krydda med salt och peppar. Låt smeten vila minst 15 minuter.
  2. Blanda sötmandel och sesamfrön i en djup tallrik. Forma smeten till ca 20 små puckar med oljade händer. Vänd dem i mandel- och sesamblandningen. Stek puckarna i omgångar i olja i en stekpanna 2-3 minuter per sida, tills de får fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.