Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kinesisk fläskfilégryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Snabbt, enkelt och med en liten pikant smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva paprikan och koka den i 2 dl vatten 2-3 minuter. Häll av vattnet. Låt svalna och strimla den sedan.
  2. Putsa fläskfilén fri från hinnor och fett. Skär i skivor och sedan i strimlor
  3. Hetta upp stekpannan(eller wokgrytan) och häll i oljan. Fräs köttet i 2 omgångar i 2-3 minuter under omrörning. Lägg köttet åt sidan.
  4. Häll i resten av oljan och fräs grönsakerna utan att de får färg. Blanda ner köttet, buljongen, crème fraiche, dragon och mango chutney. Rör om och låt rätten småputtra i ca 4-5 minuter. Red av rätten med potatismjölet utrört i vattnet.
  5. Skär paprikan i ringar och garnera med ringarna. Servera rätten nylagad med kokt ris till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.