Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kinesisk kycklinggryta

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Möra kycklinglår i en spännande och smakrik gryta. Om du inte får tag i sichuanpeppar i din vanliga affär så hittar du det i butiker som säljer asiatisk mat. Ta bort kärnor och mellanväggar på chilifrukten om du inte vill ha hetta i grytan. Om du inte vill ha nudlar så passar grytan väldigt bra till ris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dra bort skinnet från kycklingen. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklinglåren i omgångar, flytta sedan över dem i en gryta. Tillsätt finstött sichuanpeppar och pepparfrukten i grytan och fräs 1 minut. Häll på sherry, ostronsås och vatten. Koka upp och låt sjuda på mycket svag värme i ca 30 minuter under lock.
  2. Blötlägg nudlarna i kallt vatten. Skiva svampen och stek den på hög värme i olja ca 5 minuter tills den får färg. Tillsätt majsstärkelse utrörd i 3/4 dl kallt vatten i den sjudande grytan och rör om väl. Tillsätt den stekta svampen, vattenkastanjer och salladslök. Låt koka 5 minuter utan lock. Smaka av med salt och eventuellt mer sichuanpeppar.
  3. Häll av vattnet från nudlarna och blanda ner dem i grytan och låt dem bli varma. Du kan också koka och servera dem vid sidan om. Hacka cashewnötterna grovt och servera dem till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.