Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kinesiska knyten

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Dessa kinesiska knyten, fyllda med chilikryddad nötfärs och färsk ingefära får alla att ta om flera gånger.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda nötfärs, purjolök, chiliflingor, vitlök, ingefära, soja, sesamolja och maizena i en skål tills väl blandat. Täck över med plastfolie och kyl tre-sex timmar så att smakerna utvecklas ordentligt.
  2. Lägg 1 msk av färsblandningen mitt på ett wontonark. Pensla kanterna med lite vatten och vik ihop wontonarket till en halvmåneform. Nyp ihop kanterna med fingrarna eller tryck ihop med en gaffel. Det bör räcka till 20 knyten.
  3. Fyll en wokpanna eller tjockbottnad stekpanna till hälften med vatten och koka upp. Klä en bambukorg med bakplåtspapper och lägg i knytena. De kan behöva ångkokas i omgångar. Ställ ångkokningskorgen över det kokande vattnet, lägg på locket och ångkoka cirka tio minuter tills knytena är genomkokta.
  4. Blanda salladslök och vinäger och servera som dipsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.