Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdig choklad- och fudgekaka

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Den här kakan gör man bäst i matberedare, där man enkelt kan köra ingredienserna till en smet. Men den är lätt att göra även utan maskin om man köper malen mandel och river ner chokladen i smeten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i matberedaren tillsammans med smör, socker, mandlar, salt och 1 msk av kakaopulvret. Kör tills du har en slät massa.
  3. Knäck ner äggen ett i taget och tillsätt även mjölet. Kör tills smeten är slät igen.
  4. Ta fram en djup ugnsfast form, cirka 25x25 cm. Smörj formen noga och strö över resten av kakaopulvret. Skaka formen så att pulvret fastnar i ett tunt, jämnt lager. Häll i smeten, använd en slickepott för att få med allting.
  5. Bryt fudgen i bitar och lägg i smeten, större bitar kan du trycka ner lite.
  6. Grädda i 18-20 minuter.
  7. Ta ut kakan och pröva den med en gaffel. Om det sitter kvar lite smet på gaffeln är den färdig - vi vill ju att den ska vara kladdig i mitten. Om smeten verkar vara för lös, grädda kakan i ytterligare 3-5 minuter så att den blir lite fastare.
  8. Låt kakan svalna en aning, men den ska fortfarande vara varm och kletig när den serveras. En klick crème fraiche eller en kula vaniljglass är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.