Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdig päron- och ingefärspudding

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Har man väl dragit fram grillen och grillat så varför inte avsluta med en dessert på grillen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pensla fyra små formar med lite smör. Pudra med mjöl och ställ åt sidan.
  2. Skala päronet, kärna ur och dela det i fyra delar. Tärna bitarna fint. Dela upp bitarna i de fyra formarna. Lägg 50 g av smöret i en kastrull tillsammans med farinsockret och värm försiktigt, rör tills sockret har smält och blandats med smöret. Häll det över pärontärningarna och ställ åt sidan.
  3. Sikta mjöl, bikarbonat, ingefära, kanel och muskot på ett ark bakplåtspapper.
  4. Smält resten av smöret, ta från värmen och vispa i sirapen. Se till att det har svalnat innan ägget vispas i. Vispa i de torra ingredienserna.
  5. Dela upp smeten i de fyra formarna. Ställ formarna på grillgallret och grilla på medelvärme under lock, ca 18-20 minuter. Låt puddingarna svalna något och vänd sedan upp dem och servera med vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.