Har man väl dragit fram grillen och grillat så varför inte avsluta med en dessert på grillen.
Instruktioner
- Pensla fyra små formar med lite smör. Pudra med mjöl och ställ åt sidan.
- Skala päronet, kärna ur och dela det i fyra delar. Tärna bitarna fint. Dela upp bitarna i de fyra formarna. Lägg 50 g av smöret i en kastrull tillsammans med farinsockret och värm försiktigt, rör tills sockret har smält och blandats med smöret. Häll det över pärontärningarna och ställ åt sidan.
- Sikta mjöl, bikarbonat, ingefära, kanel och muskot på ett ark bakplåtspapper.
- Smält resten av smöret, ta från värmen och vispa i sirapen. Se till att det har svalnat innan ägget vispas i. Vispa i de torra ingredienserna.
- Dela upp smeten i de fyra formarna. Ställ formarna på grillgallret och grilla på medelvärme under lock, ca 18-20 minuter. Låt puddingarna svalna något och vänd sedan upp dem och servera med vaniljglass.
Publicerat den
11 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar