Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdiga kärleksmums

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30-36 portioner
Skriv ut

Det finns säkert lika många receptvarianter på Kärleksmums som namn. Här är ett för er som älskar kladdiga bakverk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten. Smält smöret, blanda det med grädden och rör ner blandningen i smeten.
  3. Smörj och bröa en långpanna, 30 x 40 cm. Häll smeten i långpannan och grädda kakan i ca 15 min (den får inte bli helt torr), prova med en sticka. Låt den svalna i fred i långpannan. Gör under tiden glasyren.
  4. Blanda det mjuka smöret med florsocker, vispgrädde och kakao. Vispa ihop det ordentligt och låt det svalna. När kakan är helt sval kan du breda glasyren över. Strö rikligt med kokos över och skär kakan i fina rutor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ulrikalundell 6 juni 2011

    Kärleksmums som verkligen smakar mums! Med en klick grädde till blir det här verkligen en naggande god liten (eller stor...) chokladbakelse!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.