Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med chili

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Starkt och gott i en läcker kladdkakekombination med Dumlekolor och ett ljuvligt täcke av chokladganache.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smält smöret försiktigt. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop det smälta smöret, äggvispet, kakaon, vaniljsockret, saltet och chiliflakes.
  3. Häll ner smeten i en springform ca 22 cm i diameter. Tryck ner kolorna djupt i smeten och grädda kakan mitt i ugnen i 20 minuter.
  4. Koka upp grädden till ganachen och blanda i hackad choklad, salt och socker. Rör om hela tiden. Låt smöret smälta ner i blandningen. Rör hela tiden och så fort allt har smält tar du kastrullen från plattan.
  5. Ganachen ska vara glansig och fin. Är den grynig får du värma den en liten stund till, medan du vispar ordentligt. Låt den svalna.
  6. När kladdkakan också har svalnat brer du på ganachen, strösslar över rikligt med torkad chili och kanske lite flingsalt. Servera kakan med en klick lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.