Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med dajm- och nougattäcke

 
  • Serverar: 12-14 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Mums...

Ingredienser

Instruktioner

Värm ugnen till 175 grader. Smält smör och choklad i vattenbad eller i micron. Blanda socker, vaniljsocker, kakao, salt och ägg ordentligt. Blanda ner chokladblandningen i äggsmeten, rör sedan i mjöl och blanda tills du får en jämn smet. Slå upp i en smord och bröad springform med löstagbar botten (ca 22 cm). Grädda 17-25 minuter i ugnen, kontrollera med en sticka, den ska vara kladdig i mitten. Ta ut kakan och fördela nougaten och dajmkulorna jämnt över hela kakan. Sätt in i ugnen igen i max 30 sekunder, precis så att nougaten smälter. Kyl ner och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.