Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med frukt

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Kladdkaka är en gammal barndomsfavorit hos mig. Här är en variant med konserverade persikor i. Utan att ha provat vågar jag lova att det är gott med konserverade päron också. Kanske även frysta hallon vore gott - choklad och hallon är ju en klassisk kombination. För att göra kakan extra snygg vid servering, sikta över lite florsocker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ner i äggsmeten.
  2. Tillsätt smöret och rör ihop till en slät smet. Häll smeten i en liten bakplåtspappersklädd långpanna eller form (25x35 cm).
  3. Skiva persikorna och strö ut på smeten.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter i 200 °C.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.