Inget är så gott och enkelt som kladdkaka, och med ett härligt täcke av kryddig vit chokladtryffel blir den ännu bättre.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Smält smöret försiktigt. Vispa upp äggen lätt med sockret. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör ner smöret i äggsmeten och tillsätt de torra ingredienserna. Blanda till en jämn smet och häll smeten i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter. Låt den svalna helt och gärna stelna lite i kylen.
- Mät upp grädden i en liten kastrull och bryt ner kanelstången i mindre bitar. Stöt sönder kardemummakärnorna grovt och tillsätt dem i grädden. Koka upp grädden tillsammans med kryddorna, ta kastrullen från värmen och låt blandningen stå och dra övertäckt i ungefär 20 minuter.
- Hacka under tiden chokladen ganska fint och lägg hacket i en bunke. Låt grädden koka upp igen, sila av kryddorna och slå den heta grädden över chokladen. Rör tills chokladen smält och det blivit en jämn smet.
- Låt tryffeln svalna och bred den sedan över kakan. Spara lite av tryffeln för att klistra fast nobless plattorna runt kakans kant. låt tryffeln stelna lite i kylskåp, lossa formens kant och dekorera med chokladplattorna.
Förvara kallt till kakan ska serveras.
Publicerat den
31 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar