Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med kryddig tryffeltopping

 
Skriv ut

Inget är så gott och enkelt som kladdkaka, och med ett härligt täcke av kryddig vit chokladtryffel blir den ännu bättre.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Smält smöret försiktigt. Vispa upp äggen lätt med sockret. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör ner smöret i äggsmeten och tillsätt de torra ingredienserna. Blanda till en jämn smet och häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter. Låt den svalna helt och gärna stelna lite i kylen.
  3. Mät upp grädden i en liten kastrull och bryt ner kanelstången i mindre bitar. Stöt sönder kardemummakärnorna grovt och tillsätt dem i grädden. Koka upp grädden tillsammans med kryddorna, ta kastrullen från värmen och låt blandningen stå och dra övertäckt i ungefär 20 minuter.
  4. Hacka under tiden chokladen ganska fint och lägg hacket i en bunke. Låt grädden koka upp igen, sila av kryddorna och slå den heta grädden över chokladen. Rör tills chokladen smält och det blivit en jämn smet.
  5. Låt tryffeln svalna och bred den sedan över kakan. Spara lite av tryffeln för att klistra fast nobless plattorna runt kakans kant. låt tryffeln stelna lite i kylskåp, lossa formens kant och dekorera med chokladplattorna. Förvara kallt till kakan ska serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.