Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med päron

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jättegod kladdkaka

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret.
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Hacka chokladen grovt och blanda med de torra ingredienserna.
  4. Vänd ner det i smeten tillsammans med mjölken och smöret.
  5. Häll smeten i en smord bröad form, med löstagbar botten.
  6. Skala och skär päronet i klyftor och tryck ner dom i smeten.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
  8. Känn med en sticka, den ska vara lite kladig. Låt svalna.
  9. Garnera:
  10. Smält smör och mjölkchoklad försiktigt.
  11. Blandas väl.
  12. Låt svalna och stelna till bredbar konsistens.
  13. Bred chokladen över kakan.
  14. Låt stelna

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • hillan66 8 mars 2009

    En jättegod efterrätt! Lite annorlunda kladdkaka som smakar underbart!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.