Denna tårta med täcke av vit choklad och nougatklädda kanter kommer garanterat falla de flesta i smaken .
Instruktioner
- Bottnar:
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda de torra ingredienserna. Smält smöret.
Blanda alla ingredienser . och fördela smeten jämt i 2 st. smorda och Ströbröd beklädda formar. Gärna med avtagbara kanter.
Ställ in i ugnen på 175 grader i 25-30 minuter. Ta ut och låt dem svalna av.
- Tryffelsmet:
Häll grädde, salt och socker i en kastrull och låt det koka upp. Ta av från värmen. Lägg ner blockchokladen i mindre bitar och smöret i gräddblandningen. Rör och låt det smälta ihop till en jämn smet.
- Ta nu och häll smeten över en av bottnarna utan att ta av kanterna på formen och placera i kyl.
Vispa ihop Nougaten med grädden och häll över den nu tämligen hårda grädden i en spritspåse.
- Ta ut den botten som placerades i kylen och avlägsna försiktigt kanten, placera den andra botten ovanpå .
- Smält den vita chokladen i grädde under konstant omrörning.
När det är gjort så häll smeten över bottnarna och placera i kyl i 30 minuter.
Spritsa kanter med Nougatgrädden .
- Avnjutes med en kopp kaffe .
Publicerat den
27 januari 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jäklar! Den verkar ju supergod men kalorimässigt måste den ju slå i taket! :O
ja, men man behöver inte trycka i sig hela själv
Är det meningen att man ska smälta nougaten och sen blanda den med vispad grädde?
om man vill . annars kan man bara köra den med elvispen. blandar sig rätt bra även då
Oj oj! Måste prova denna vid tillfälle, verkar mumsigt
Supersmaskig men mäktig tårta. Hade lite svårt att få till nougatgrädden bara. Vill gärna ha tips på hur man enklast gör den.