Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klassisk carbonara med grädde

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är det klassiska receptet på Spagetti carbonara (Spagetti på kolarhustruns sätt) med tillsats av grädde. Tänk på att den ost som i de flesta affärer kallas för Parmesan är Granna Padana, en billigare typ av ost som inte alls håller samma kvalitét som äkta parmesan. OBS! kör alldrig riven parmesan, köp i bit. Det är bättre att köpa Granna padana än att köpa riven Parmesan. Det är lite "tillyxat" då jag här har valt att använda parmaskinka istället för vanligt Bacon.

Ingredienser

Instruktioner

Värm ugnen till 175 grader. Skär till Parmaskinkan i lagom stora bitar och lägg den på en plåt, gärna täckt med ugnsteflon eller silpatmatta och ställ undan så länge. Sätt på pastavattnet. När pastavattnen har kokat upp, lägg i pastan och sätt samtidigt in Parmaskinkan i ugnen. Riv Parmesanen fint. Vispa ihop ägg, grädde och parmesanost. Salta och peppra, tänk på att Parmaskinkan är lite salt. Övervaka noga ugnen så att Parmaskinkan inte bränns och tag ut den när du ser att den har börjat torka till. När pastan är klar (den skall vara lite al dente) häll av vattnen och häll i äggblandningen i pastakastrullen och blanda allt väl med pastan. Servera pastan på tallrikar och garnera rikligt med Parmaskinka. Smaklig måltid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.