Supergod....Serveras med hasselbackad amadinepotatis, baconinlindad färsk haricots verts samt en trattkantarellsås med smak av chipotle.
Instruktioner
- Bisonfilé:
Skär filén i fyra skivor. Peppra på båda sidor.
Stek i smör och olja. OBS! Bisonkött innehåller mindre fett än annat nötkött och skall därför inte stekas länge.
Köttet skall vara rosa och inte genomstekt.
- Haricots verts:
Linda in fem haricots verts i en tunn skiva bacon.
Stek i lite smör tills baconet är genomstekt.
Det skall vara tuggmotstånd kvar i haricots verten.
- Hasselbackade potatis
Pressa vitlök och blanda med 1 dl olja och hackad rosmarin. Låt dra en stund.
- Skölj potatisen men låt skalet vara kvar. Skär av ändarna, ca 1 cm, av potatisarna och skär sedan potatisen i tunna skivor på längden, men skär inte genom potatisen. Skivorna skall sitta ihop med potatisen i botten.
- Dela morötterna på mitten och sen igen på längden.
Skär i tunna skivor på bredden på samma sätt som potatisen. Lägg potatisen och morötterna i en ugnsform och häll oljeblandningen över.
- Se till alla potatisar och morötter är helt inoljade.
Strö över lite mer rosmarin.
- Ugnsbaka i ca 15 minuter, slå över till grill och ungsbaka i ca 15 min till. Var 10:e minut, öppna ugnen och skeda oljan över rotsakerna.
Potatisen och morötterna skall bli mjuka med krispig yta.
- Servera gärna en grönsallad och en klick svartvinbärsgelé till.
Publicerat den
2 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar