Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klassisk svensk bison med hasselbackspotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Supergod....Serveras med hasselbackad amadinepotatis, baconinlindad färsk haricots verts samt en trattkantarellsås med smak av chipotle.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bisonfilé: Skär filén i fyra skivor. Peppra på båda sidor. Stek i smör och olja. OBS! Bisonkött innehåller mindre fett än annat nötkött och skall därför inte stekas länge. Köttet skall vara rosa och inte genomstekt.
  2. Haricots verts: Linda in fem haricots verts i en tunn skiva bacon. Stek i lite smör tills baconet är genomstekt. Det skall vara tuggmotstånd kvar i haricots verten.
  3. Hasselbackade potatis Pressa vitlök och blanda med 1 dl olja och hackad rosmarin. Låt dra en stund.
  4. Skölj potatisen men låt skalet vara kvar. Skär av ändarna, ca 1 cm, av potatisarna och skär sedan potatisen i tunna skivor på längden, men skär inte genom potatisen. Skivorna skall sitta ihop med potatisen i botten.
  5. Dela morötterna på mitten och sen igen på längden. Skär i tunna skivor på bredden på samma sätt som potatisen. Lägg potatisen och morötterna i en ugnsform och häll oljeblandningen över.
  6. Se till alla potatisar och morötter är helt inoljade. Strö över lite mer rosmarin.
  7. Ugnsbaka i ca 15 minuter, slå över till grill och ungsbaka i ca 15 min till. Var 10:e minut, öppna ugnen och skeda oljan över rotsakerna. Potatisen och morötterna skall bli mjuka med krispig yta.
  8. Servera gärna en grönsallad och en klick svartvinbärsgelé till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.