En frestande kaka till Midsommarbordet.
Instruktioner
- Skålla och skala mandeln. Skär den i strimlor.
- Blanda mandel, matfett, socker, mjöl och grädde i en kastrull. Värm alltsammans till en blank och smidig massa.
- Grädda en tredjedel i taget i en väl smord stekpanna. Grädda vid 225° i ca 10 min för varje botten. Lossa först försiktigt vid kanterna och låt dem sedan svalna något innan de stjälps upp.
- Blanda äggulor, socker, citronsaft och citronskal till fyllningen i en kastrull.
- Sjud blandningen i vattenbad tills den blir tjock och blank. Rör hela tiden. Låt sedan krämen svalna.
- Vispa grädden till hårt skum och vänd försiktigt ner den.
- Rensa jordgubbarna. Mosa dem lätt och blanda ner dem i krämen.
- Lägg samman bottnarna med fyllning emellan alldeles innan serveringen.
Publicerat den
18 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar