Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäckkaka med jordgubbar

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En frestande kaka till Midsommarbordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla och skala mandeln. Skär den i strimlor.
  2. Blanda mandel, matfett, socker, mjöl och grädde i en kastrull. Värm alltsammans till en blank och smidig massa.
  3. Grädda en tredjedel i taget i en väl smord stekpanna. Grädda vid 225° i ca 10 min för varje botten. Lossa först försiktigt vid kanterna och låt dem sedan svalna något innan de stjälps upp.
  4. Blanda äggulor, socker, citronsaft och citronskal till fyllningen i en kastrull.
  5. Sjud blandningen i vattenbad tills den blir tjock och blank. Rör hela tiden. Låt sedan krämen svalna.
  6. Vispa grädden till hårt skum och vänd försiktigt ner den.
  7. Rensa jordgubbarna. Mosa dem lätt och blanda ner dem i krämen.
  8. Lägg samman bottnarna med fyllning emellan alldeles innan serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.