Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäckpäron i choklad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Päron ger frisk smak till en efterrätt. Under ett täcke av härlig seg knäckglasyr med smak av choklad, knapriga nötter och mandel, blir de en ljuvlig upplevelse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Servera med gräddmjölk eller en klick vispgrädde.
  2. Smörj ett ugnsfast fat. Skala päronen och ställ dem i fatet.
  3. Smält matfettet till glasyren. Tillsätt grädde och socker och låt koka ihop ca 8-10 minuter under ständig omrörning, tills blandningen blir seg.
  4. Tillsätt nötter, mandelspån och kakao och rör om. Ta kastrullen från värmen.
  5. Fördela knäckglasyren över päronen. Grädda dem i ugnen, 225 grader ca 10 minuter eller tills päronen känns mjuka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.