Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäckpäron i choklad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Päron ger frisk smak åt en efterrätt. Under ett täcke av härligt seg knäckglasyr med smak av choklad, knapriga nötter och mandel blir de en ljuvlig upplevelse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj ett ugnsfast fat. Skala päronen och ställ dem i fatet.
  2. Smält matfettet till glasyren. Tillsätt grädde och socker och låt koka ihop 8 - 10 minuter under ständig omrörning, tills blandningen blir seg. Tillsätt nötter, mandelspån och kakao och rör om. Ta kastrullen från värmen.
  3. Fördela knäckglasyren över päronen och grädda dem i 225° ca 10 minuter eller tills frukten känns mjuk.
  4. Servera med gräddmjölk eller en klick vispgrädde.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • JennyV 13 december 2008

    Tack Bella för denna goda efterrätt!! Gjorde den igår till fredagsmyset och det blev succé!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.