Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knapriga hallonrutor

 
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Kan det bli godare! Kaloririkt och vansinnigt gott. Bör kanske avnjutas i små bitar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader och gör kakskalet. Blanda ihop mjöl och smör till en degliknande konsistens. Platta ut den i en smord ugnsform (20x30 cm), lägg ett smörpapper över degen och platta till den ordentligt. Grädda botten i ungefär 15 min mitt i ugnen och låt den svalna helt i ca 40 min.
  2. Medan botten svalnar gör du smuldegstoppingen. Blanda ihop mjöl, socker och smör så att det blir grova smulor och ställ dem åt sidan ett tag. Häll sylt/marmelad över botten och och strö sedan toppingen över (använd allt, det blir godast så).
  3. Grädda kakan i 15-18 min och låt den svalna helt innan du sker den i så stora rutor du vill ha och serverar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.