Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knapriga nöt- och apelsinchokladskorpor

 
Skriv ut

Måste prova

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör, socker poröst och tillsätt apelsinskalet. Rör i ägget.
  2. Blanda havregryn, mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och häll i de hackade nötterna och chokladen. Blanda ner de torra ingredienserna och arbeta samman till en smidig deg. Dela degen i fyra delar och rulla till smala längder och platta till dem.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter i 200 grader.
  4. Skär de gräddade längderna i 3 cm bitar. Vänd snittytan uppåt. Rosta lätt på båda sidor. Minska värmen till 50 grader och låt torka ca 50 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.