Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knubbiga limpor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Med rågflingor

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degskål. Häll över vattnet och rör om så att jästen löser sig. Klicka ner matfettet. Tillsätt övriga ingredienser, men spar ca 1 dl av mjölet till utbakningen.
  2. Arbeta degen kraftigt, ca 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand.
  3. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk, ca 30 minuter. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela den i fyra delar och forma varje del till en knubbig limpa. Pensla limporna med vatten och rulla dem i råglingor.
  4. Lägg limporna, en i varje hörn, i en smord långpanna. Låt jäsa övertäckt med bakduk, ca 25 minuter.
  5. Grädda limporna i nedre delen av ugnen i 225°C, ca 30 minuter. Låt bröden svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.