Med några få ingredienser går det snabbt att fixa en lunchrätt som är både god och mättande. Grunden är en snabb pajdeg med vitlöksdoftande fyllning.
Instruktioner
- Börja med pajdegen. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda och hacka snabbt samman mjöl, matfett i bitar och vatten, för hand eller i en matberedare. Låt degen vila i kylen medan fyllningen förbereds.
- Gör fyllningen, tina spenaten något. Krama ur vätskan. Grovhacka spenaten fint. Strimla purjolöken. Ansa och skiva champinjonerna.
- Fräs spenat, purjolök och svamp i oljan i en stekpanna. Purjolöken ska inte få färg utan enbart bli glansig. Ta stekpannan från värmen.
- Hacka tomaterna och blanda ner dem i spenatfyllningen. Pressa även ner vitlöken i fyllningen.
- Skär osten i cm-stora kuber. Blanda ner ostkuberna. Smaka av med lite salt och peppar.
- Dela degen i 18 bitar. Platta ut varje degbit till en rund platta, ca 20 cm i diameter.
- Lägg 1-2 msk fyllning på varje degbit. Nyp ihop degen runt fyllningen. Lägg knytena i aluminiumformar.
- Ställ formarna på en plåt. Pensla knytena med uppvispat ägg. Grädda knytena i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Servera dem ljumma.
Publicerat den
5 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar