- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut
Med sin fylliga chokladtopping påminner denna kaka om den lyxiga danska pralinen plommon i madeira.
En riktig dröm för chokladälskaren.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform 22-24 cm i diameter och klä den sedan med bakplåtspapper.
- Vispa socker och smör till en jämn smet. Rör sedan ner äggen ett i taget. Blanda ner finmald mandel, hackad choklad och rom i smeten. Rör tills allt är väl blandat.
- Blanda bakpulver och mjöl och rör sedan ner mjölblandningen i smörblandningen. Lägg undan några körsbär att dekorera med.
- Kärna ur resten om du använder färska bär. Häll ner körsbären i smeten. Skeda ner smeten i formen och grädda ca 45 minuter. Prova med en sticka om kakan är färdig- den ska inte bli kladdig.
- Stjälp upp kakan och låt den svalna på galler. Gör glasyren genom att lägga smör, farinsocker, choklad och grädde i en kastrull. Värm tills sockret löses och låt sedan koka ca 3 minuter.
- Dra bort kastrullen från plattan och rör ner florsockret lite i taget. Fortsätt att röra i ytterligare 2 minuter.
- Bred genast ut glasyren på kakan med en fuktad palettkniv eller spatel och stick ner färska körsbär i chokladen. Låt kakan stå kallt innan den serveras.
Publicerat den
30 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar