Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Körsbär och mandelkaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Med sin fylliga chokladtopping påminner denna kaka om den lyxiga danska pralinen plommon i madeira. En riktig dröm för chokladälskaren.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform 22-24 cm i diameter och klä den sedan med bakplåtspapper.
  2. Vispa socker och smör till en jämn smet. Rör sedan ner äggen ett i taget. Blanda ner finmald mandel, hackad choklad och rom i smeten. Rör tills allt är väl blandat.
  3. Blanda bakpulver och mjöl och rör sedan ner mjölblandningen i smörblandningen. Lägg undan några körsbär att dekorera med.
  4. Kärna ur resten om du använder färska bär. Häll ner körsbären i smeten. Skeda ner smeten i formen och grädda ca 45 minuter. Prova med en sticka om kakan är färdig- den ska inte bli kladdig.
  5. Stjälp upp kakan och låt den svalna på galler. Gör glasyren genom att lägga smör, farinsocker, choklad och grädde i en kastrull. Värm tills sockret löses och låt sedan koka ca 3 minuter.
  6. Dra bort kastrullen från plattan och rör ner florsockret lite i taget. Fortsätt att röra i ytterligare 2 minuter.
  7. Bred genast ut glasyren på kakan med en fuktad palettkniv eller spatel och stick ner färska körsbär i chokladen. Låt kakan stå kallt innan den serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.