Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttbullar med rosmarinrostade grönsaker och bacon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Allt i ett rätt med köttbullar, bacon och grönsaker som sköter sig själv i ugnen. Servera med fräsch creme fraiche sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 C°.
  2. Skala morötter och potatisen, dela i bitar. Skala löken och dela den i klyftor. Tärna paprika och zuccini. Repa rosmarinstjälkarna.
  3. Lägg grönsaker och rosmarin i en ugnsform. Häll på oljan, vänd runt och krydda. Ugnsbaka i 30 minuter tills de blir nästan mjuka.
  4. Lägg bacon och köttbullar ovanpå grönsakerna och baka i ytterligare 10 minuter.
  5. Blanda ihop crème fraiche och rivet citronskal, salt och nymalen svartpeppar.
  6. Servera med blandad sallad och toppa med citroncrème fraiche.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.