Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttbullar på kinavis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Köttbullar i sötsur sås ger en spännande smak

Ingredienser

Instruktioner

Blanda samman havregryn med potatismjöl. Häll över buljongen och låt det svälla ca 10 minuter Skala och hacka löken under tiden. Arbeta in färs, ägg, salt, peppar, ingefära och lök i ströbrödsblandningen. Arbeta till en smidig smet. Forma köttbullar med vattensköljda händer. Stek köttbullarna gyllene i lite matfett. Efterstek dem på svag värme i ca 10 minuter. Skär ananasen i mindre bitar. Vispa samman ananasspadet med vatten, soja, socker, vinäger och ingefära i en kastrull. Tillsätt ananasbitarna och låt såsen koka några minuter. Rör ut potatismjölet i 1 msk vatten och vispa ner det i såsen. Koka upp, smaka av. Häll såsen över köttbullarna och bjud kokt ris och en sallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.